De groene band

De vernieuwde banden van Roline staan ook wel bekend als de Groene Banden. En terecht! Onze Groene Banden hebben een
tweede leven gekregen, zijn vriendelijk voor het milieu en tevens kostenbesparend.

Bedrijfszekerheid door duurzaamheid en kwaliteit

Roline draagt bij tot het duurzaam ondernemen van haar relaties. De inzet van vernieuwde banden vormt een goede bijdrage in het beleid van duurzaam ondernemen.

Gemeenten
Door het toepassen van een zijwand bescherming op vernieuwde banden tijdens routes met veel stops wordt de levensduur van de band verlengt. Hierdoor wordt het rendement verhoogd en het milieu minder belast. Vernieuwde banden dragen bij een beter leefklimaat door minder co2 uitstoot tijdens het productieproces.

afvalverwerking
De vernieuwde banden sluiten aan op het duurzame beleid van klanten en opdrachtgevers. Roline draagt bij in het cradle-to-cradle concept. De gebruikte band wordt voorzien van een tweede leven en voorziet zo als 'brandstof' voor een vernieuwde band.

transporteurs
Het inzetten van loopvlakken met lage rolweerstand om het brandstofverbruik te verlagen dragen bij aan een beter leefklimaat. Ook kan Roline de bandenspanning van de vloot verzorgen.

Milieuvriendelijk alternatief

Door hergebruik van het bestaande karkas is er geen sprake van vernietiging van de al aanwezige grondstoffen.

Groene kilometers

Het rijden met vernieuwde banden spaart het milieu door minder CO2-uitstoot tijdens het productieproces en een gelijkwaardig kilometerrendement.

Kostenbesparing

Door het loopvlak van de band te vernieuwen en gebruik te maken van de bestaande grondstoffen is de investering in banden voor uw wagenpark aanmerkelijk verlaagd. De kilometerprestaties blijven gehandhaafd, waardoor ook de prijs per kilometer goedkoper wordt.

Wilt u een rondleiding door de moderne bandenvernieuwingsfabriek van Roline?

Meld u nu gratis aan